publicitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

publicitate

[Sinonime]
PUBLICITÁTE s.f. Faptul de a face cunoscut un lucru publicului; difuzare de informaţii în public; caracterul a ceea ce este public. ♦ Agenţie (sau birou) de publicitate = birou unde se pot da, pentru a fi publicate în ziare sau difuzate prin radio şi televiziune, anunţuri (cu caracter particular). Mica publicitate = rubrică a unui cotidian în care se publică anunţuri cu caracter particular. Agent de publicitate = persoană angajată de o firmă comercială pentru a face reclamă mărfurilor ei. ♢ Loc. vb. A da publicităţii = a publica. – Din fr. publicité.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PUBLICIT//ÁTE f. 1) Caracter public. 2) Difuzare în public a informaţiilor prin intermediul mijloacelor de informare în masă. ♢ Mica ~ rubrică într-o publicaţie periodică care cuprinde tot felul de anunţuri. A da ~ăţii a anunţa în mod public; a publica. /<fr. publicité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PUBLICITÁTE s.f. Faptul de a face ceva cunoscut prin publicaţii; răspândire în public. ♦ A da publicităţii = a publica. [Cf. fr. publicité].
(Dicţionar de neologisme)

PUBLICITÁTE s. f. faptul de a face ceva cunoscut publicului o a da ~tăţii = a publica. ♢ mijloc de a face cunoscut un produs, o întreprindere etc. prin informarea cumpărătorului asupra calităţii, preţului, utilităţii. (< fr. publicité)
(Marele dicţionar de neologisme)

publicitáte s. f. (sil. -bli-), g.-d. art. publicităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
PUBLICITÁTE s. v. editare, gazetărie, imprimare, imprimat, jurnalism, jurnalistică, presă, publicare, publicistică, scoatere, tipărire, tipărit, tragere, ziaristică.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: pu pub publ publi public

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate citate