raid dex - definiţie, sinonime, conjugare

raid

RÁID, raiduri, s.n. 1. Incursiune rapidă de nave sau de avioane făcută (individual sau în grup) în spaţiul unei ţări străine, în scopuri militare. 2. Deplasare de avioane, de nave sau (înv.) de trupe, în scopul unor recunoaşteri, al unor cercetări ştiinţifice etc. 3. (În sintagma) Raid-anchetă = anchetă pe o anumită temă efectuată în diferite întreprinderi, localităţi etc. – Din fr. raid.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

RAID ~uri n. 1) mil. Incursiune rapidă, întreprinsă de o unitate militară pe teritoriul ocupat de inamic. 2) Acţiune de control a activităţii unor întreprinderi sau a unor organe executive, efectuată de reprezentanţii obsteşti. / <fr. raid
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

RÁID s.n. 1. Incursiune rapidă executată de o unitate militară (în special de aviaţie) pe teritoriul unui stat inamic. 2. Drum aerian parcurs de un avion. [Pron. ráid. / < engl., fr. raid].
(Dicţionar de neologisme)

RAID s. n. 1. incursiune rapidă în teritoriul inamic, executată de o mică unitate militară, în scop de recunoaştere sau cercetare. 2. drum aerian parcurs de un avion. 3. ~ -anchetă = anchetă pe o anumită temă efectuată în diferite întreprinderi, localităţi etc. (< fr., engl. raid)
(Marele dicţionar de neologisme)

ráid-anchétă s. n., pl. ráiduri-anchétă
(Dicţionar ortografic al limbii române)

raid s. n., pl. ráiduri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ra rai

Cuvinte se termină cu literele: id aid