reactivitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

reactivitate

REACTIVITÁTE s.f. Însuşirea de a fi reactiv; reacţie la o excitaţie. ♦ (Fiz.) Mărime care caracterizează funcţionarea unui reactor nuclear. ♦ (Chim.) Capacitate a unui atom, a unei molecule sau a unui radical de a participa la o reacţie chimică. ♦ (Med.) Proprietate a unui ţesut de a reacţiona la un stimul oarecare. [Pr.: re-ac-] – Din fr. réactivité.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

REACTIVITÁTE f. 1) Caracter reactiv. 2) Capacitate a elementelor chimice de a participa la o reacţie. 3) med. Proprietate a unui organism de a reacţiona la un stimul sau la excitanţii mediului. ~ negativă. 4) Mărime care caracterizează funcţionarea unui reactor nuclear. /<fr. réactivité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

REACTIVITÁTE s.f. 1. Însuşirea de a fi reactiv; reacţie la o excitaţie. 2. Mărime care caracterizează funcţionarea unui reactor nuclear. ♦ Proprietate a unui organism de a reacţiona. [Cf. fr. réactivité].
(Dicţionar de neologisme)

REACTIVITÁTE s. f. 1. însuşirea de a fi reactiv; reacţie la o excitaţie. 2. mărime care caracterizează funcţionarea unui reactor nuclear. 3. capacitate a unei particule materiale de a participa la o reacţie chimică. 4. capacitate a organismului de a reacţiona la stimuli din mediul intern sau extern. (< fr. réactivité)
(Marele dicţionar de neologisme)

reactivitáte s. f. (sil. re-ac-), g.-d. art. reactivităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: re rea reac react reacti

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate vitate