reda dex - definiţie, sinonime, conjugare
REDÁ, redáu, vb. I. Tranz. 1. A da din nou cuiva un lucru, o situaţie etc.; a restitui. 2. Fig. A descrie, a exprima ceva prin viu grai, prin scris sau prin diverse mijloace artistice; a reproduce. – Re1- + da (după fr. redonner).
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A REDÁ redáu tranz. 1) (un obiect oarecare) A da din nou; a restitui; a înapoia; a întoarce. 2) fig. (gânduri, sentimente etc.) A prezenta prin cuvinte sau prin alt mijloc (artistic); a zugrăvi; a exprima; a reflecta. Cartea redă zbuciumul autorului. /re- + a da
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

REDÁ, redáu, vb. I. Tranz. A da2 din nou cuiva un lucru, o situaţie etc.; a restitui. 2. Fig. A descrie, a exprima ceva prin viu grai, prin scris sau prin diverse mijloace artistice; a reproduce. – Din re- + da (dupa fr. redonner).
(Dicţionarul limbii române moderne)

REDÁ vb. I. tr. 1. A da din nou cuiva un lucru, o situaţie; a restitui. 2. (Fig.) A reprezenta, a exprima, a reproduce. [P.i. redáu. [< re- + da, după fr. redonner].
(Dicţionar de neologisme)

REDÁ vb. tr. 1. a da din nou cuiva un lucru, o situaţie etc.; a restitui. 2. (fig.) a exprima ceva prin diverse mijloace artistice, a descrie; a reproduce. (după fr. redonner)
(Marele dicţionar de neologisme)

redá vb., ind. prez. 1 sg. şi 3 pl. redáu, imperf. 3 sg. redá; conj. prez. 3 sg. şi pl. redeá
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
REDÁ vb. 1. v. înapoia. 2. v. reproduce. 3. v. reprezenta. 4. v. descrie. 5. a exprima, a înfăţişa, a reprezenta, (fig.) a traduce. (Cartea ~ zbuciumul autorului.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: re red

Cuvinte se termină cu literele: da eda