redacție dex - definiţie, sinonime, conjugare

redacție

[Sinonime]
REDÁCŢIE, redacţii, s.f. 1. Colectiv de redactori care lucrează la un ziar, la o revistă etc.; localul în care se găsesc birourile redactorilor unui ziar, ai unei reviste etc. 2. Redactare; felul, forma în care este redactată o publicaţie, o scriere. [Var.: (înv.) redacţiúne s.f.] – Din fr. rédaction.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

REDÁCŢI//E ~i f. 1) Instituţie care ela-borează publicaţii (ziare, reviste, cărţi etc.). 2) Clădire unde se află această instituţie. 3) Colectiv de redactori care îngrijesc o publi-caţie (sau mai multe). 4) Variantă a unei lucrări (literare, muzicale etc.). 5) Modul în care este redactată o lucrare. [G.-D. redacţiei] /<fr. redaction, germ. Redaktion
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

REDÁCŢIE s.f. 1. Colectiv de redactori care lucrează la un ziar, la o revistă, într-o editură etc. ♦ Local unde sunt instalate birourile redactorilor unei reviste, unui ziar etc. 2. Redactare. [Gen. -iei, var. redacţiune s.f. / cf. fr. rédaction].
(Dicţionar de neologisme)

REDÁCŢIE s. f. colectiv de redactori ai unui ziar, ai unei edituri; birourile acestora. (< fr. rédaction)
(Marele dicţionar de neologisme)

redácţie s. f. (sil. -ţi-e), art. redácţia (sil. -ţi-a), g.-d. art. redácţiei; pl. redácţii, art. redácţiile (sil. -ţi-i-)
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
REDÁCŢIE s. v. alcătuire, compunere, cre-are, elaborare, întocmire, realizare, redactare, scriere, scris.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: re red reda redac redact

Cuvinte se termină cu literele: ie tie ctie actie dactie