reglete dex - definiţie, sinonime, conjugare
REGLÉT, reglete, s.n. Piesă de fontă, de material plastic sau de plumb folosită la umplerea spaţiilor dintre rânduri în formele de tipografie sau la umplerea spaţiilor dintre formă şi ramă. [Var.: regléte s.m.] – Din fr. réglet.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

REGLÉTĂ, reglete, s.f. Element auxiliar de montaj al unei instalaţii electrice, construit dintr-un material izolant pe care sunt fixate piese de contact şi prin intermediul căruia se face legătura între cablul fix al instalaţiei şi diferitele aparate mici. – Din fr. réglette.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

REGLÉTE s.m. v. reglet.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

REGLÉT ~e n. poligr. Piesă de metal folo-sită la umplerea spaţiilor albe, în forma de tipar, a unei pagini. /<fr. réglet
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

REGLÉT s.m. Piesă metalică folosită în tipografie la umplerea spaţiilor libere dintre rânduri sau la umplerea spaţiilor dintre formă şi ramă. [Var. reglete s.m. / < fr. réglet].
(Dicţionar de neologisme)

REGLÉTĂ s.f. Piesă de material izolant pe care sunt fixate piese de contact folosite în aparatele de telecomunicaţii. [< fr. réglette].
(Dicţionar de neologisme)

REGLÉTE s.m. v. reglet.
(Dicţionar de neologisme)

REGLÉT s. n. piesă metalică în tipografie la umplerea spaţiilor libere dintre rânduri sau a spaţiilor dintre formă şi ramă. (< fr. réglet)
(Marele dicţionar de neologisme)

REGLÉTĂ s. f. 1. piesă de material izolant pe care sunt fixate piese de contact în aparatele de telecomunicaţii. 2. (arhit.) bandă între ornamente. (< fr. réglette)
(Marele dicţionar de neologisme)

reglét (tipogr.) s. n. (sil. -glet) pl. regléte
(Dicţionar ortografic al limbii române)

reglétă (electr.) s. f. (sil. -gle-), pl. regléte
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
REGLÉT s. v. albitură.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: re reg regl regle reglet

Cuvinte se termină cu literele: te ete lete glete eglete