reprezentative dex - definiţie, sinonime, conjugare

reprezentative

[Sinonime]
REPREZENTATÍV, -Ă, reprezentativi, -e, adj. 1. (Despre un organ sau un sistem de guvernare) Care reprezintă o colectivitate şi acţionează în numele ei, fiind constituit prin alegeri. 2. Care (prin însuşirile sale) reprezintă, ilustrează epoca, mediul, curentul din care face parte. ♦ (Substantivat, f.) Echipă care reprezintă o asociaţie sportivă, o ţară etc. – Din fr. représentatif.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

REPREZENTATÍV ~ă (~i, ~e) 1) Care reprezintă; cu proprietatea de a reprezenta. 2) (despre organe sau despre sisteme de guvernare) Care reprezintă o colectivitate şi acţionează în numele ei. /<fr. représentatif
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

REPREZENTATÍV, -Ă adj. 1. (Despre o adunare) Ai cărei membri aleşi reprezintă o colectivitate şi acţionează în numele ei. 2. Care reprezintă, ilustrează epoca, curentul etc. din care face parte; ilustrativ. ♦ s.f. Echipă care reprezintă o asociaţie sportivă, o ţară etc. [Cf. fr. représentatif].
(Dicţionar de neologisme)

REPREZENTATÍV, -Ă adj. 1. (despre o adunare) ai cărei membri aleşi reprezintă o colectivitate şi acţionează în numele ei. 2. care reprezintă, ilustrează epoca, curentul etc. din care face parte. ♢ (s. f.) echipă reprezentând o asociaţie sportivă, o ţară etc. (< fr. représentatif)
(Marele dicţionar de neologisme)

reprezentatív adj. m. (sil. -pre-), pl. reprezentatívi; f. sg. reprezentatívă, pl. reprezentatíve
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
REPREZENTATÍV adj. 1. caracteristic, clasic, specific, tipic. (Un exemplu ~.) 2. (livr.) exponenţial. (Un personaj ~.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: re rep repr repre reprez

Cuvinte se termină cu literele: ve ive tive ative tative