resursă dex - definiţie, sinonime, conjugare

resursă

[Sinonime]
RESÚRSĂ, resurse, s.f. 1. Rezervă sau sursă de mijloace susceptibile de a fi valorificate într-o împrejurare dată. ♢ Resurse naturale = totalitatea zăcămintelor de minerale şi de minereuri, a terenurilor cultivabile, a apelor şi a pădurilor de care dispune o ţară. Resurse de (forţe de) muncă = totalitatea persoanelor care au vârsta şi sunt capabile de muncă, precum şi a persoanelor în vârstă apte de muncă, care pot fi sau sunt ocupate într-o ramură a economiei. 2. Durată de timp în ore de zbor admisă pentru utilizarea normală a unui avion între două reparaţii generale sau între două revizii. – Din fr. ressource.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

RESÚRS//Ă ~e f. mai ales la pl. Totalitate a surselor sau a rezervelor care pot fi valorificate. ~e materiale. ~e de muncă. /<fr. ressourse
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

RESÚRSĂ s.f. 1. (Mai ales la pl.) Rezerve, surse de mijloace; posibilităţi. 2. Evoluţie de redresare a unui avion, efectuată după un picaj pentru a reveni în zbor orizontal. [< fr. ressource].
(Dicţionar de neologisme)

RESÚRSĂ s. f. 1. (pl.) rezervă, (sursă de) mijloace care pot fi valorificate la un moment dat; posibilitate. 2. evoluţie de redresare a unui avion efectuată după un picaj, pentru a reveni în zbor orizontal. ♢ durată, în ore de zbor, admisă pentru utilizarea normală a unui avion între două reparaţii sau revizii succesive. (< fr. ressource)
(Marele dicţionar de neologisme)

resúrsă s. f. sursă
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
RESÚRSĂ s. (mai ales la pl.) v. fond.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: re res resu resur resurs

Cuvinte se termină cu literele: sa rsa ursa sursa esursa