rezervor dex - definiţie, sinonime, conjugare

rezervor

[Sinonime]
REZERVÓR, rezervoare, s.n. Bazin sau recipient în care se depozitează o cantitate de fluide sau de materiale granulare ori pulverulente, ♢ Toc rezervor = stilou. ♦ Depresiune de teren amenajată spre a colecta apele de pe un anumit teritoriu, pentru a fi folosite în scopuri tehnice. – Din fr. réservoir.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

REZERV//ÓR ~oáre n. 1) Recipient pen-tru depozitarea fluidelor, a materialelor pulve-rulente sau granulare. ♢ Toc ~ stilou. 2) Bazin pentru colectarea apelor şi folosirea lor în scopuri tehnice (irigaţie, navigaţie, producere de energie etc.). /<fr. réservoir
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

REZERVÓR s.n. Bazin, vas care serveşte la depozitarea sau la acumularea unui fluid. ♦ Toc rezervor = stilou. ♦ Depresiune de teren amenajată pentru a colecta apele de pe un anumit teritoriu spre a fi folosite în scopuri tehnice. [Cf. fr. réservoir].
(Dicţionar de neologisme)

REZERVÓR s. n. 1. bazin, recipient pentru depozitarea sau acumularea unui fluid. o toc ~ = stilou. 2. depresiune de teren amenajată pentru a colecta apele de pe un anumit teritoriu, spre a fi folosite în scopuri tehnice. 3. (anat.) veziculă în care se adună produsele lichide de dezasimilaţie. (< fr. réservoir)
(Marele dicţionar de neologisme)

rezervór s. n., pl. rezervoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
REZERVÓR s. bazin. (~ pentru lichide.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: re rez reze rezer rezerv

Cuvinte se termină cu literele: or vor rvor ervor zervor