salon dex - definiţie, sinonime, conjugare
SALÓN, saloane, s.n. 1. Încăpere într-o locuinţă destinată primirii musafirilor. 2. Sală în care au loc festivităţi, baluri, serbări publice etc. ♦ Sală în care se organizează expoziţii periodice de pictură, sculptură etc.; p. ext. expoziţia din această sală. ♦ Reuniune cu caracter cultural, artistic, monden etc. 3. Cameră cu mai multe paturi, în care sunt ţinuţi şi îngrijiţi bolnavii într-un spital. – Din fr. salon.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SAL//ÓN ~oáne n. 1) Cameră dintr-un apartament destinată primirii musafirilor. 2) Loc sau clădire unde sunt expuse obiecte speciale; expoziţie. 3) Sală de festivităţi. 4) Cameră de spital. /<fr. salon
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SALÓN s.n. 1. Cameră frumos mobilată în care se primesc musafiri. 2. Sală publică în care se organizează baluri, reuniuni etc. ♦ Sală în care se organizează expoziţii de pictură, de sculptură etc.; (p. ext.) expoziţia însăşi. ♢ Salon literar = loc de reuniune în scopul unor discuţii, de obicei literare şi filozofice. 3. Cameră mare cu paturi pentru bolnavi într-un spital. [Pl. -oane. / < fr. salon, cf. it. salone].
(Dicţionar de neologisme)

ŞALÓN s.n. v. chalon.
(Dicţionar de neologisme)

SALÓN s. n. 1. cameră frumos mobilată în care se primesc musafiri. 2. sală publică în care se organizează baluri, reuniuni etc. ♢ sală în care se organizează expoziţii de pictură, de sculptură etc.; (p. ext.) expoziţia însăşi. 3. cenaclu literar, artistic, filozofic etc. 4. sală în care se desfăşoară unele activităţi profesionale destinate publicului. 5. cameră mare cu paturi pentru bolnavi într-un spital. (< fr. salon)
(Marele dicţionar de neologisme)

salón s. n., pl. saloáne
(Dicţionar ortografic al limbii române)

şalón s.n. (înv.) postav de lână sau ţesătură specială de bumbac folosită la confecţionarea încălţămintei de vară.
(Dicţionar de arhaisme şi regionalisme)Sinonime:
SALÓN s. cameră de primire.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: sa sal salo

Cuvinte se termină cu literele: on lon alon