sandviș dex - definiţie, sinonime, conjugare

sandviș

[Sinonime]
SÁNDVIŞ, sandvişuri, s.n. Felie de pâine (unsă cu unt) cu un aliment rece (şuncă, salam, brânză etc.) peste care se aşază adesea a doua felie de pâine; tartină. [Var.: sándvici, sánviş s.n.] – Din fr., engl. sandwich.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SÁNDVIŞ ~uri n. Două felii de pâine, aşezate una peste alta, între care se pune un aliment rece (unt, salam, jambon, brânză, etc.). [Sil. sand-viş; Var. sandvici] /<fr., engl. sandwich
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SÁNDVIŞ, sandvişuri, s.n. Felie de pâine (unsă cu unt) pe care se pune o felie de brânză, de salam etc. (şi peste care se aşază o altă felie de pâine).
(Dicţionarul limbii române contemporane)

SÁNDVIŞ s.n. Felie de şuncă, de salam etc. aşezată între două felii de pâine (unse cu unt). [Pl. -uri, var. sandvici s.n. / < fr., engl. sandwich, cf. Sandwich – lord englez].
(Dicţionar de neologisme)

sándviş/sándvici s. n. (sil. sand-), pl. sándvişuri/sándviciuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)

SÁNDVIŞ s.n. În gastronomie, preparat obligatoriu din două felii de pâine sau chiflă tăiată în două, unse cu unt, umplute la mijloc cu felii de carne sau mezeluri, rondele de ouă, roşii sau altele; este un preparat specific de fast-food, luat ca o gustare consistentă între mese; var. sandvici, sandviciuri; din engl. sandwich; pentru gustările realizate asemănător, dar neacoperite (engl. open sandwich) v. tartină, canapea, cruton.
(Dicţionar gastronomic explicativ)Sinonime:
SÁNDVIŞ s. tartină. (~ cu şuncă.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: sa san sand sandv sandvi

Cuvinte se termină cu literele: is vis dvis ndvis andvis