schi dex - definiţie, sinonime, conjugare

schi

[Sinonime]
SCHI, (1) schiuri, s.n. 1. Un fel de patină în formă de bandă lungă şi îngustă de lemn, de metal sau de material plastic, care, prinsă de talpa ghetelor, permite alunecarea rapidă pe zăpadă. 2. Sport de iarnă practicat cu schiurile (1). – Din fr. ski.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SCHI ~uri n. 1) Obiect în formă de patină lungă din lemn, din metal sau din material plastic, folosită pentru a aluneca pe zăpadă. 2) Sport de iarnă practicat cu astfel de patine. A face ~. /<fr. ski, germ. Ski
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SCHI s.n. 1. Un fel de patină de lemn, aproape ca lungime cu înălţimea omului, cu care se poate merge alunecând pe zăpadă. 2. Sport de iarnă practicat cu schiurile (1). ♦ Schi nautic = sport nautic în care executantul, tras de o barcă cu motor, alunecă pe apă menţinându-se pe una sau pe două scânduri; water-ski. [< fr., norv. ski].
(Dicţionar de neologisme)

SCHI s. n. 1. Un fel de patină de lemn, lungă, cu care se poate merge alunecând pe zăpadă. 2. Sport de iarnă practicat cu astfel de patine. ♦ ~ nautic = sport nautic în care executantul, remorcat de o ambarcaţie cu motor, alunecă pe suprafaţa apei cu ajutorul unor schiuri speciale; water-ski. (< fr. ski, germ. Ski)
(Marele dicţionar de neologisme)

schi s. n., (obiecte) pl. schíuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SCHI s. (rar) patină.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: sc sch

Cuvinte se termină cu literele: hi chi