sechestrat dex - definiţie, sinonime, conjugare
SECHESTRÁ, sechestrez, vb. I. Tranz. A pune sechestru asupra unor bunuri aflate în litigiu sau aparţinând unui debitor (ca măsură de asigurare sau de încasare silită a datoriei). ♦ A reţine o persoană cu forţa şi în mod ilegal. [Var.: (înv.) secfestrá vb. I] – Din fr. séquestrer, lat. sequestrare.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A SECHESTR//Á ~éz tranz. 1) (bunuri materiale) A supune unui sechestru. 2) (persoane) A reţine cu forţa (în mod ilegal). /<fr. séquestrer, lat. sequestrare
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SECHESTRÁ vb. I. tr. 1. A pune (sub) sechestru. ♦ A reţine pe cineva cu forţa, ilegal. 2. A izola în caz de boală infecţioasă. ♦ A detaşa un sechestru osos. [Var. secfestra vb. I. / < fr. séquestrer, cf. lat. sequestrare].
(Dicţionar de neologisme)

SECHESTRÁ vb. tr. 1. a pune (sub) sechestru. ♢ a reţine pe cineva cu forţa, ilegal. 2. a detaşa un sechestru osos. (< fr. séquestrer, lat. sequestrare)
(Marele dicţionar de neologisme)

sechestrá vb., ind. prez. 1 sg. sechestréz, 3 sg. şi pl. sechestreáză
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SECHESTRÁ vb. (JUR.) 1. (înv. şi reg.) a secfestrui, (reg.) a cuprinde, a foglăli, a funtui, a prenora, (înv.) a secfestrarisi, a zeberi. (A ~ un bun imobil.) 2. v. confisca. 3. (înv.) a popri. (A ~ pe cineva.)
(Dicţionar de sinonime)

SECHESTRÁT adj. (JUR.) (pop.) zălogit, (înv.) secfestruit. (Un bun ~.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: se sec sech seche seches

Cuvinte se termină cu literele: at rat trat strat estrat