sedan dex - definiţie, sinonime, conjugare

sedan

SEDÁN s.n. Tip de caroserie pentru automobile cu un singur compartiment, cu locuri pentru patru până la şapte persoane; autoturism cu o astfel de caroserie; berlină (2). [< engl., fr. sedan].
(Dicţionar de neologisme)

SEDÁN s. n. tip de caroserie pentru automobile cu un singur compartiment, cu locuri pentru patru-şapte persoane; autoturism cu o astfel de caroserie; berlină (2). (< engl., fr. sedan)
(Marele dicţionar de neologisme)

SEDÁN, sedanuri, s.n. Autoturism cu caroseria de tip închis (pavilion fix), cu două sau patru uşi, câte trei geamuri laterale mobile pe fiecare parte, amenajat pentru patru sau mai mulţi pasageri; stil de caroserie comun celor mai multe dintre autoturismele moderne. – Din engl. sedan (Sedan este oraşul francez unde s-a dezvoltat, pentru prima dată, o trăsură de lux având aceste caracteristici; curios însă este faptul că, pentru acelaşi stil de caroserie, francezii folosesc sinonimul berlină, cuvânt de provenienţă germană, Berlinul fiind considerat, de asemenea, primul oraş european unde s-a dezvoltat o astfel de trăsură).
(Alte dicţionare)


Cuvinte care încep cu literele: se sed seda

Cuvinte se termină cu literele: an dan edan