selectivitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

selectivitate

SELECTIVITÁTE s.f. 1. Însuşirea de a fi selectiv. ♦ Capacitatea de selecţie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. Selectivitatea unui aparat de radio. 2. Însuşire a plantelor şi a animalelor de a face selecţie naturală în procesul de fecundare şi în comportarea faţă de condiţiile de viaţă. – Din fr. sélectivité.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SELECTIVITÁTE f. 1) Capacitate de selecţie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. 2) biol. Însuşire a plantelor şi a animalelor de a face selecţie naturală în procesul de fecundare şi în comportarea faţă de condiţiile de viaţă. /<fr. sélectivité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SELECTIVITÁTE s.f. 1. Proprietate a unui aparat de radiorecepţie de a fi selectiv. 2. Însuşire a plantelor şi animalelor de a face selecţie naturală în procesul de fecundare şi în comportarea faţă de condiţiile de viaţă. [Cf. fr. sélectivité].
(Dicţionar de neologisme)

SELECTIVITÁTE s. f. 1. capacitatea de selecţie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. ♢ proprietate a unui radioreceptor de a fi selectiv. 2. capacitate a omului de a efectua o anumită alegere între elementele unei clase de fenomene, obiecte etc. 3. însuşire a plantelor şi animalelor de a face selecţie naturală în procesele biologice şi în comportarea lor faţă de condiţiile de mediu. (< fr. sélectivité)
(Marele dicţionar de neologisme)

selectivitáte s. f., g.-d. art. selectivităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: se sel sele selec select

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate vitate