semiologie dex - definiţie, sinonime, conjugare

semiologie

[Sinonime]
SEMIOLOGÍE s.f. 1. Parte a medicinii care se ocupă cu descrierea simptomelor şi a semnelor diferitelor boli, precum şi a metodelor de a le pune în evidenţă şi de a le diagnostica; simptomatologie. 2. Ştiinţă care studiază semnele întrebuinţate în cadrul vieţii sociale; semiotică. [Pr.: -mi-o-] – Din fr. sémiologie.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SEMIOLOGÍE f. 1) Ramură a medicinii care se ocupă cu studiul simptomelor diferitelor boli, precum şi cu metodele de diagnosticare a lor. 2) Ştiinţă care se ocupă cu studiul general al semnelor si al sistemelor de semne; semiotică. [G.-D. semiologiei; Sil. -mi-o-] /<fr. sémologie
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SEMIOLOGÍE s.f. 1. Ramură a medicinii care se ocupă cu studiul simptomelor şi semnelor diferitelor boli, precum şi al metodelor de a le pune în evidenţă. 2. Semiotică.
(Dicţionarul limbii române contemporane)

SEMIOLOGÍE s.f. 1. Parte a medicinii care studiază simptomele şi semnele bolilor în vederea diagnosticării. 2. Ramură a logicii simbolice care se ocupă cu studiul general al semnelor şi al comunicării prin intermediul acestora; semiotică. [Gen. -iei, var. semeiologie s.f. / < fr. sémiologie, séméiologie, cf. gr. semeion – semn, logos – ştiinţă].
(Dicţionar de neologisme)

SEMIOLOGÍE s. f. 1. ramură a medicinei care studiază simptomele bolilor în vederea diagnosticării; simptomatologie. 2. semiotică. (< fr. sémiologie)
(Marele dicţionar de neologisme)

semiologíe s. f. (sil. -mi-o-), art. semiología, g.-d. semiologíi, art. semiologíei
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SEMIOLOGÍE s. 1. (MED.) semiotică, simptomatologie, (înv.) patognomonică, patognomonie. 2. v. semiotică.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: se sem semi semio semiol

Cuvinte se termină cu literele: ie gie ogie logie ologie