semnificativ dex - definiţie, sinonime, conjugare

semnificativ

[Sinonime]
SEMNIFICATÍV, -Ă, semnificativi, -e, adj. 1. Care exprimă (cu claritate) ceva, care are înţeles precis, care scoate în evidenţă ceva; care are o anumită semnificaţie. 2. Care exprimă ceva, care este concludent, fără a fi nevoie de vorbe; care face aluzie la ceva, plin de înţeles; expresiv. 3. Care are însemnătate; important. – Din fr. significatif (după semnifica).
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SEMNIFICATÍV ~ă (~i, ~e) 1) Care exprimă cu claritate precisă; cu înţeles precis. 2) Care vorbeşte de la sine; plin de înţeles; grăitor; elocvent. 3) rar Care prezintă valoare; de anumită importanţă; important; însemnat. /<fr. significatif
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SEMNIFICATÍV, -Ă adj. 1. Cu un înţeles precis, care arată ceva clar. 2. Care are o semnificaţie, un înţeles (ascuns), un tâlc; care arată ceva fără a fi nevoie de vorbe; expresiv. 3. Însemnat, important. [După fr. significatif, it. significativo].
(Dicţionar de neologisme)

SEMNIFICATÍV, -Ă adj. 1. care scoate ceva în evidenţă, cu un înţeles precis. 2. care are o semnificaţie, plin de înţeles, cu tâlc; expresiv. 3. însemnat; important. (după fr. significatif)
(Marele dicţionar de neologisme)

semnificatív adj. m., pl. semnificatívi; f. sg. semnificatívă, pl. semnificatíve
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SEMNIFICATÍV adj. 1. revelator, (înv.) spunător. (Notă, trăsătură ~.) 2. caracteristic, (fig.) simptomatic. (Un fapt ~.) 3. evocativ, evocator, expresiv, nuanţat, pitoresc, plastic, pregnant, sugestiv, viu, (fig.) colorat. (O descriere ~.)
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Semnificativnesemnificativ
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: se sem semn semni semnif

Cuvinte se termină cu literele: iv tiv ativ cativ icativ