sensitometrie dex - definiţie, sinonime, conjugare

sensitometrie

SENSITOMETRÍE s.f. Ansamblu de metode folosite pentru determinarea sensibilităţii materialelor fotografice în raport cu intensitatea şi compoziţia spectrală a radiaţiei luminoase, cu durata şi caracterul expunerii, precum şi în raport cu modul de prelucrare a materialului. – Din fr. sensitométrie.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SENSITOMETRÍE s.f. Ansamblu de metode folosite pentru determinarea sensibilităţii materialelor fotografice în raport cu intensitatea şi compoziţia spectrală a radiaţiei luminoase, cu durata şi caracterul expunerii, precum şi cu modul de prelucrare a materialului. [Gen. -iei. / < fr. sensitométrie, cf. lat. sensitivus – sensibil, gr. metron – măsură].
(Dicţionar de neologisme)

SENSITOMETRÍE s. f. ansamblu de procedee pentru determinarea sensibilităţii materialelor fotografice în raport cu intensitatea şi compoziţia spectrală a radiaţiei luminoase, cu durata expunerii şi cu modul de prelucrare a materialului. (< fr. sensitométrie)
(Marele dicţionar de neologisme)

sensitometríe s. f. (sil. -tri-), art. sensitometría, g.-d. art. sensitometríei; pl. sensitometríi, art. sensitometríile
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: se sen sens sensi sensit

Cuvinte se termină cu literele: ie rie trie etrie metrie