set dex - definiţie, sinonime, conjugare
SET, seturi, s.n. 1. Fiecare dintre părţile în care se împart unele jocuri sportive, determinate de câştigarea unui anumit număr de puncte în favoarea unei echipe sau a unui jucător. 2. Serie de obiecte sau de instrumente tehnice care se vând împreună. 3. Ansamblul de obiecte de îmbrăcăminte (în special pulover şi jachetă) ale cărui piese sunt confecţionate din acelaşi material; garnitură (3). – Din engl., fr. set.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SET ~uri n. 1) Parte a unui meci de tenis, de volei etc., care durează până la realizarea unui anumit număr de puncte în favoarea unuia dintre participanţi. 2) Garnitură de obiecte de acelaşi fel, având o anumită destinaţie. /<fr., engl. set
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SET s.n. 1. Parte a unui meci de tenis, de volei etc., determinată de atingerea unui anumit număr de puncte înscrise în favoarea unei echipe sau a unui jucător. 2. Ansamblu de piese, de instrumente de acelaşi fel sau deosebite, folosite într-o anumită muncă sau exploatare; garnitură. 3. Unitate de măsură tipografică, egală cu 0,019598 mm. [Pl. -turi. / < engl., fr. set].
(Dicţionar de neologisme)

SET s. n. 1. parte a unui meci de tenis, volei etc. determinată de obţinerea unui anumit număr de puncte. 2. ansamblu de piese, de instrumente de acelaşi fel sau deosebite, într-o anumită muncă sau exploatare; garnitură. ♢ ansamblu de obiecte de îmbrăcăminte confecţionate din acelaşi material, care se poartă împreună. o ~ de cromozomi = totalitatea cromozomilor cu care contribuie unul din genitori la formarea zigotului. 3. unitate de măsură tipografică, de 0,019598 mm. (< engl., fr. set)
(Marele dicţionar de neologisme)

set s. n., pl. séturi
(Dicţionar ortografic al limbii române)

şeţ s.n. (reg.) împletitură de nuiele care formează fundul lesei de prins peşte.
(Dicţionar de arhaisme şi regionalisme)Sinonime:
SET s. v. garnitură.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: se

Cuvinte se termină cu literele: et