sincronizator dex - definiţie, sinonime, conjugare

sincronizator

SINCRONIZATÓR, sincronizatoare, s.n. 1. Aparat cu care se pune în concordanţă pelicula cinematografică pe care este imprimată imaginea cu banda sonoră corespunzătoare. 2. Ansamblu de dispozitive folosit pentru sincronizarea automată a maşinilor sincrone. – Sincroniza + suf. -tor (după fr. synchroniseur).
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SINCRONIZAT//ÓR ~oáre n. Aparat sau dispozitiv pentru sincronizarea automată a unor procese sau operaţii tehnice. /a sincroniza + suf. ~tor
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SINCRONIZATÓR s.n. 1. Aparat cu care se pune în concordanţă pelicula cinematografică care conţine imaginea cu aceea care conţine partea sonoră. 2. (Mec.) Dispozitiv care are rolul de a egaliza vitezele periferice ale pinioanelor cutiei de viteze, uşurând astfel schimbarea lină a vitezelor. [< sincroniza + -tor, după fr. synchroniseur].
(Dicţionar de neologisme)

SINCRONIZATÓR s. n. 1. sincronizeză. 2. ansamblu de dispozitive pentru sincronizarea automată a maşinilor sincrone. ♢ dispozitiv care are rolul de a egaliza vitezele periferice ale pinioanelor cutiei de viteze. (după fr. synchroniseur)
(Marele dicţionar de neologisme)

sincronizatór s. n., pl. sincronizatoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: si sin sinc sincr sincro

Cuvinte se termină cu literele: or tor ator zator izator