slalom dex - definiţie, sinonime, conjugare

slalom

SLÁLOM, slalomuri, s.n.. Coborâre pe schiuri într-o succesiune de viraje. ♦ Probă din schiul alpin care constă în coborârea în două manşe a unei pante, prin anumite puncte de trecere obligatorii (denumite porţi). ♢ Slalom nautic = ramură din sportul nautic care constă în parcurgerea unui traseu, cu caiacul sau cu canoia, pe ape curgătoare şi tumultoase, printre obstacole suspendate deasupra apelor. – Din fr. slalom.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SLÁLOM ~uri n. Probă de schi constând în coborârea unei pante pe un traseu cu viraje marcate prin jaloane (numite porţi). ~ alpin. /<fr. slalom
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SLÁLOM s.n. 1. Coborâre la schi a unei pante în zigzag, cu trecerea obligatorie prin anumite puncte dinainte stabilite. ♦ Probă sportivă disputată pe un parcurs în pantă jalonată cu obstacole artificiale foarte sinuoase. ♢ Slalom nautic = sport practicat pe caiace sau pe canoe, de una sau de două persoane, ori între echipe, fiecare formată din trei ambarcaţii, pe cursurile repezi ale apelor de munte, presărate cu praguri, vârtejuri etc. 2. Probă de conducere auto pe o pistă jalonată. [Pl. -muri. / < germ. Slalom, fr., norv. slalom].
(Dicţionar de neologisme)

SLÁLOM s. n. 1. (schi) coborâre a unei pante în zigzag cu trecerea obligatorie prin anumite puncte dinainte stabilite. 2. cursă de schi disputată de un astfel de parcurs. o ~ nautic = sport pe caiace sau pe canoe, fiecare formată din trei ambarcaţii, pe cursurile repezi ale apelor de munte, presărate cu praguri, vârtejuri etc. 3. probă de conducere auto pe un parcurs sinuos. (< fr. slalom)
(Marele dicţionar de neologisme)

slálom s. n., pl. slálomuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: sl sla slal slalo

Cuvinte se termină cu literele: om lom alom lalom