social dex - definiţie, sinonime, conjugare

social

[Sinonime]
SOCIÁL, -Ă, sociali, -e, adj. 1. Creat de societate, propriu societăţii; care este legat de viaţa oamenilor în societate, de raporturile lor în societate sau faţă de societate; care priveşte societatea omenească. 2. Propriu unui anumit tip de societate; legat de apartenenţa la o anumită categorie socială, la un anumit grup social. [Pr.: -ci-al] – Din fr. social, lat. socialis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SOCIÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care ţine de societate; propriu societăţii. Mediu ~. Progres ~. 2) Care aparţine unei anumite clase, unui anumit grup al societăţii. 3) Care este propriu unui grup de oameni. [Sil. -ci-al] /<fr. social, lat. socialis, it. sociale
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SOCIÁL, -Ă adj. 1. Creat de societate, al societăţii, caracteristic societăţii; care priveşte societatea omenească. 2. Care este produsul unei activităţi desfăşurate în comun. 3. Propriu unui anumit tip de societate; legat de apartenenţa la o anumită clasă a societăţii. 4. Care aparţine unei societăţi comerciale. [Pron. -ci-a-. / < fr. social, it. sociale, lat. socialis].
(Dicţionar de neologisme)

SOCIÁL, -Ă adj. 1. referitor la societate, caracteristic societăţii. 2. creat de societate; care este produsul unei activităţi desfăşurate în comun. 3. propriu unui anumit tip de societate. (< fr. social, lat. socialis)
(Marele dicţionar de neologisme)

sociál adj. m. (sil. -ci-al), pl. sociáli; f. sg. sociálă, pl. sociále
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SOCIAL-POLÍTIC adj. sociopolitic.
(Dicţionar de sinonime)

SOCIAL-PROFESIONÁL adj. socioprofesional.
(Dicţionar de sinonime)

SOCIÁL adj. v. comunicativ, expansiv, prietenos, sociabil, volubil.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: so soc soci socia

Cuvinte se termină cu literele: al ial cial ocial