solidaritate dex - definiţie, sinonime, conjugare

solidaritate

[Sinonime]
SOLIDARITÁTE s.f. Faptul de a fi solidar (cu cineva sau cu ceva); sentiment care îi determină pe oameni să-şi acorde ajutor reciproc. – Din fr. solidarité.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SOLIDARITÁTE f. 1) Caracter solidar. ~ de interese. 2) jur. Răspundere solidară. [G.-D. solidarităţii] /<fr. solidarité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SOLIDARITÁTE s.f. 1. Faptul de a fi solidar; răspundere comună. 2. Unitate strânsă, bazată pe o comunitate de interese, de sentimente, de idei; spirit de înţelegere. ♦ Coeziune. ♦ (Jur.) Caracterul unui raport de obligaţii care leagă între ei mai mulţi creditori şi un singur debitor (solidaritate activă) sau mai mulţi debitori şi un singur creditor (solidaritate pasivă). [Cf. fr. solidarité, it. solidarietà].
(Dicţionar de neologisme)

SOLIDARITÁTE s. f. 1. faptul de a fi solidar; răspundere comună. 2. unitate strânsă, bazată pe o comunitate de interese, de sentimente, de idei; spirit de înţelegere. ♢ coeziune. 3. (jur.) caracterul unui raport de obligaţii care leagă între ei mai mulţi creditori şi un singur debitor sau mai mulţi debitori şi un singur creditor. (< fr. solidarité)
(Marele dicţionar de neologisme)

solidaritáte s. f., g.-d. art. solidarităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SOLIDARITÁTE s. 1. coeziune, legătură, unitate. (~ existenţă între noi.) 2. frăţie, înfrăţire, unitate. (~ ţărilor democrate.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: so sol soli solid solida

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate ritate