specialitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

specialitate

[Sinonime]
SPECIALITÁTE, specialităţi, s.f. 1. Ramură a ştiinţei, a tehnicii, a artei etc. din studiul şi din aplicarea căreia cineva îşi face o profesiune. ♢ Loc. adj. De specialitate = care aparţine unui domeniu special; (despre persoane) Care este competent într-o anumită ramură de activitate. 2. Produs sau preparat făcut din anumite reţete sau metode de fabricaţie deosebite. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. spécialité, lat. specialitas, -atis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SPECIALIT//ÁTE ~ăţi f. 1) Diviziune a unei discipline ştiinţifice sau a unei activităţi practice; ramură; branşă. ♢ De ~ care se referă la un anumit sector, la o anumită sferă de activitate. 2) Gen de activitate, pentru care cineva a căpătat o pregătire specială. 3) Produs sau preparat obţinut după reţete sau metode speciale. /<lat. specialitas, ~atis, fr. specialité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SPECIALITÁTE s.f. 1. Ramură anumită a unei ştiinţe, a tehnicii etc. care constituie obiectul unor studii speciale pentru cineva. 2. Gen, categorie specifică (de articole, de produse). [Pron. -ci-a-. / cf. fr. spécialité, lat. specialitas].
(Dicţionar de neologisme)

SPECIALITÁTE s. f. 1. ramură anumită a unei ştiinţe, a tehnicii etc. care constituie obiectul unor studii speciale pentru cineva. o de ~ = care aparţine unei anumite specialităţi; (despre persoane) specialist într-o anumită ramură de activitate. 2. gen, categorie specifică. ♢ produs, preparat obţinut după o reţetă specială. (< fr. spécialité, lat. specialitas)
(Marele dicţionar de neologisme)

specialitáte s. f. (sil. -ci-a-), g.-d. art. specialităţii; pl. specialităţi
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SPECIALITÁTE s. branşă, disciplină, domeniu, ramură, sector. (În ce ~ activezi?)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: sp spe spec speci specia

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate litate