start dex - definiţie, sinonime, conjugare

start

[Sinonime]
START, starturi, s.n. Loc de plecare (marcat printr-o linie) într-o cursă sportivă. ♢ Expr. A se prezenta la start sau a lua startul = a lua parte la o întrecere sportivă. ♦ Momentul începerii unei curse sportive, indicat de starter. – Din engl. start.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

START ~uri n. 1) Loc de unde începe o competiţie sportivă. 2) Prima fază a unei întreceri sportive. ♢ A da ~ ul a da semnalul de începere a unei probe sportive. La ~! comandă care anunţă participanţii la o probă sportivă să ia poziţia cuvenită pentru a începe competiţia. 3) Moment de început al unei acţiuni orientate spre un anumit scop. ~ul navei cosmice. /<engl. start
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

START s.n. 1. Loc de unde se dă pornirea într-o cursă sportivă. ♢ A se prezenta la start = a participa la o întrecere sportivă. 2. Momentul în care începe o întrecere sportivă. ♦ (P. ext.) Pornire într-o acţiune. 3. (Av.) Locul pe un aerodrom de unde se conduce zborul avioanelor. 4. Reper care marchează începutul benzilor cinematografice. [Pl. -turi, -te. / < engl. start, cf. germ. Start].
(Dicţionar de neologisme)

START s. n. 1. loc de unde se dă pornirea într-o cursă sportivă. ♦ a se prezenta la ~ = a participa la o întrecere sportivă; a da ~ ul = a da semnalul de plecare într-o întrecere sportivă. 2. momentul în care începe o asemenea întrecere. ♦ (p. ext.) pornire într-o acţiune. 3. (av.) loc pe un aerodrom de unde se conduce zborul avioanelor. 4. reper care marchează începutul benzilor cinematografice. (< engl. start)
(Marele dicţionar de neologisme)

start s. n., pl. stárturi
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
START s. (SPORT) plecare. (A avut un ~ bun.)
(Dicţionar de sinonime)

START s. v. debut, început.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Startfiniş
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: st sta star

Cuvinte se termină cu literele: rt art tart