subscripție dex - definiţie, sinonime, conjugare

subscripție

[Sinonime]
SUBSCRÍPŢIE, subscripţii, s.f. Faptul de a se angaja sau de a cere cuiva să se angajeze printr-o semnătură la o contribuţie bănească pentru o operă de interes public sau particular; subscriere. ♢ Listă de subscripţie = act, document pe care semnează cei care contribuie la adunarea unor fonduri pentru o operă de interes public sau particular. – Din lat. subscriptio, fr. souscription.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SUBSCRÍPŢI//E ~i f. v. A SUBSCRIE.Listă de ~ document semnat privind o contribuţie bănească pentru acţiuni de folos obştesc sau particular. [G.-D. subscripţiei; Sil. sub-scrip-ţi-e] /<lat. subscriptio, ~onis, fr. souscription
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SUBSCRÍPŢIE s.f. Faptul de a subscrie; subscriere. ♦ Sumă de bani cu care se angajează cineva, în baza unei semnături, să contribuie la o operă de interes public sau particular. ♦ Listă de subscripţie = document pe care se adună o asemenea sumă. [Gen. -iei. / cf. lat. subscriptio, fr. souscription].
(Dicţionar de neologisme)

SUBSCRÍPŢIE s. f. subscriere. ♢ sumă de bani cu care se angajează cineva, în baza unei semnături, să contribuie la o operă de interes public sau particular. o listă de ~ = document pe baza căruia se adună o asemenea sumă. (< lat. subscriptio, după fr. souscription)
(Marele dicţionar de neologisme)

subscrípţie s. f. (sil. -ţi-e), art. subscrípţia (sil. -ţi-a), g.-d. art. subscrípţiei; pl. subscrípţii, art. subscrípţiile (sil. -ţi-i-)
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SUBSCRÍPŢIE s. (astăzi rar) subscriere, (înv.) prenumeraţie. (Listă de ~.)
(Dicţionar de sinonime)

SUBSCRÍPŢIE s. v. iscălitură, semnătură.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: su sub subs subsc subscr

Cuvinte se termină cu literele: ie tie ptie iptie riptie