susceptibilitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

susceptibilitate

[Sinonime]
SUSCEPTIBILITÁTE, susceptibilităţi, s.f. 1. Faptul de a fi susceptibil (1); creştere bolnăvicioasă a sensibilităţii psihice; caracter susceptibil. 2. Predispoziţie deosebită a unor fiinţe de a reacţiona la anumiţi agenţi externi. ♦ Dispoziţie naturală de a contracta boli. 3. Capacitate a unui corp sau a unui sistem de a suferi anumite modificări sub influenţa agenţilor externi sau interni. – Din fr. susceptibilité.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

SUSCEPTIBILITÁTE f. Caracter susceptibil. [G.-D. susceptibilităţii] /<fr. susceptibilité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

SUSCEPTIBILITÁTE s.f. 1. Calitatea, caracterul a ceea ce este susceptibil (1). ♦ Tendinţa de a se supăra repede; accentuare bolnăvicioasă a sensibilităţii. 2. Predispoziţie a corpului de a suferi mai mult sau mai puţin influenţa agenţilor externi sau interni. 3. Capacitatea de a primi oarecare modificări sub acţiunea influenţelor exterioare. ♦ Mărime fizică ce exprimă această capacitate. [Cf. fr. susceptibilité].
(Dicţionar de neologisme)

SUSCEPTIBILITÁTE s. f. 1. calitatea, caracterul omului susceptibil; accentuare bolnăvicioasă a sensibilităţii. 2. predispoziţie a corpului de a suferi mai mult sau mai puţin influenţa agenţilor externi sau interni. 3. capacitatea de a suferi modificări sub acţiunea influenţelor exterioare. ♢ mărime fizică ce exprimă această capacitate; susceptivitate. (< fr. susceptibilité)
(Marele dicţionar de neologisme)

susceptibilitáte s. f., g.-d. art. susceptibilităţii; pl. susceptibilităţi
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
SUSCEPTIBILITÁTE s. 1. sensibilitate. (Este de o ~ bolnăvicioasă.) 2. (FIZ.) susceptivitate. (~ magnetică.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: su sus susc susce suscep

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate litate