tabular dex - definiţie, sinonime, conjugare

tabular

TABULÁR, -Ă, tabulari, -e, adj. 1. Care este înscris pe o listă, pe o tablă1 sau în coloanele unui registru. ♢ (Mat.) Diferenţă tabulară = adaosul pe care îl primeşte logaritmul unui număr de patru cifre, când acest număr creşte cu o unitate. 2. (Tehn.; despre un material) Care se prezintă sub formă de plăci. – Din fr. tabulaire.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TABULÁR ~ă (~i, ~e) 1) Care este înscris într-un tabel sau în coloanele unui registru. 2) (despre materiale) Care are forma unei plăci; ca o placă. /<fr. tabulaire, lat. tabularis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TABULÁR, -Ă adj. 1. Înscris în coloanele unui registru, pe o listă etc. ♢ Diferenţă tabulară = adaosul pe care-l primeşte logaritmul unui număr de patru cifre când acest număr creşte cu o unitate. 2. (Despre relief) În formă de masă; întins, neted, plat. ♦ (Tehn.; despre un material) Care se găseşte în formă de plăci. [Cf. fr. tabulaire < lat. tabula – masă].
(Dicţionar de neologisme)

TABULÁR, -Ă adj. I. 1. înscris în coloanele unui registru, pe o listă etc. o diferenţă ~ă = diferenţa între doi termeni consecutivi ai unei tabele numerice. 2. prezent ~ = prezentul verbului în scrierea de memorii, de însemnări etc. II. (despre relief, corpuri) întins, neted, plat; în formă de masă. ♢ (tehn.; despre un material) în formă de plăci. (< fr. tabulaire, lat. tabularius)
(Marele dicţionar de neologisme)

tabulár adj. m., pl. tabulári; f. sg. tabuláră, pl. tabuláre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ta tab tabu tabul tabula

Cuvinte se termină cu literele: ar lar ular bular abular