talonetă dex - definiţie, sinonime, conjugare

talonetă

TALONÉTĂ, talonete, s.f. Bucată de carton fixată în dreptul călcâiului la un obiect de încălţăminte, pentru a asigura rezistenţa îmbinării. ♦ Branţ. ♦ Bucată de stofă, cusută la manşetă sau la marginea de jos a pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. [Var.: talonét s.n.] – Din fr. talonnette.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TALONÉT//Ă ~e f. 1) Bucată de carton sau de alt material, care se aplică în interiorul încălţămintei în dreptul călcâiului. 2) Bucată de stofă cusută la manşetă sau la marginea de jos a pantalonilor (pentru a preîntâmpina uzura). /<fr. talonnette
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TALONÉTĂ s.f. 1. Bucată de piele, de carton sau de plută, care se aplică în interiorul încălţămintei, peste talpa propriu-zisă; branţ. 2. Bucată de stofă, cusută la capătul pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. [< fr. talonnette].
(Dicţionar de neologisme)

TALONÉTĂ s. f. 1. bucată de piele, de carton sau de plută, în interiorul încălţămintei, peste talpa propriu-zisă; branţ. 2. bucată de stofă cusută la capătul pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. (< fr. talonnette)
(Marele dicţionar de neologisme)

talonétă s. f., pl. talonéte
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ta tal talo talon talone

Cuvinte se termină cu literele: ta eta neta oneta loneta