tamtam dex - definiţie, sinonime, conjugare

tamtam

[Sinonime]
TAM-TÁM, tam-tamuri, s.n. 1. Instrument muzical de percuţie alcătuit dintr-un disc concav de metal forjat, care, lovit cu un ciocănel de lemn căptuşit cu postav, vibrează, producând sunete puternice; gong. 2. Instrument muzical african asemănător cu toba; muzică executată cu un astfel de instrument. ♦ Fig. Zgomot mare, zarvă. – Din fr. tam-tam.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TAM-TÁM ~uri n. 1) Instrument muzical de percuţie constând dintr-o placă circulantă de metal, suspendată vertical, care se bate cu un ciocănel. 2) Tobă de lemn, de origine africană. 3) Muzică executată la o astfel de tobă. 4) fig. Zgomot mare; zarvă; vacarm. /<fr. tam-tam
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TAM-TÁM s.n. 1. Instrument muzical de origine chinezească, compus dintr-un disc metalic care vibrează la loviturile unui ciocănel, producând un sunet din ce în ce mai puternic; gong. 2. Instrument muzical african asemănător tobei; muzica executată la un astfel de instrument. ♦ (Fig.) Zgomot mare, gălăgie, vacarm. [< fr. tam-tam].
(Dicţionar de neologisme)

TAM-TÁM s. n. 1. instrument muzical de percuţie, asemănător gongului, dar mai mare şi cu un timbru mai grav. 2. tobă de lemn de origine africană care produce două sunete de înălţimi diferite; muzica executată. 3. (fig.) zgomot mare; gălăgie, vacarm. ♢ (fig.) protest zgomotos. (< fr. tam-tam)
(Marele dicţionar de neologisme)

tam-tám s. n., pl. tam-támuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
TAMTÁM s. v. hărmălaie.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ta tam tamt tamta

Cuvinte se termină cu literele: am tam mtam amtam