tastieră dex - definiţie, sinonime, conjugare

tastieră

[Sinonime]
TASTIÉRĂ, tastiere, s.f. 1. Mecanism care declanşează sunetele unui tub de orgă sau coardele unor instrumente cu claviatură. 2. Plăcuţă specială de lemn tare, fixată la instrumentele cu coarde, deasupra părţii superioare a cutiei de rezonanţă. [Pr.: -ti-e-] – Din it. tastiera.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TASTIÉR//Ă ~e f. 1) Plăcuţă de lemn fixată vertical sub strunele unui instrument muzical cu coarde. 2) Mecanism care face să sune un instrument cu claviatură (orgă, pian). /<it. tastiera
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TASTIÉRĂ s.f. (Muz.) 1. Mecanism care declanşează sunetele unui tub de orgă sau coardele unor instrumente cu claviatură. 2. Placă specială din lemn tare, fixată, la instrumentele cu coarde, deasupra părţii superioare a cutiei de rezonanţă. [Pron. -ti-e-. / cf. it. tastiera – claviatură].
(Dicţionar de neologisme)

TASTIÉRĂ s. f. 1. mecanism care declanşează sunetele unui tub de orgă sau coardele unor instrumente cu claviatură. 2. (la instrumentele cu coarde) placă din lemn tare, fixată deasupra cutiei de rezonanţă, pe care se apasă cu degetul corzile. (< it. tastiera)
(Marele dicţionar de neologisme)

tastiéră s. f. (sil. -ti-e-), g.-d. art. tastiérei; pl. tastiére
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
TASTIÉRĂ s. (MUZ.) (pop.) limbă. (~ unor instru-mente muzicale cu coarde.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ta tas tast tasti tastie

Cuvinte se termină cu literele: ra era iera tiera stiera