telerecording dex - definiţie, sinonime, conjugare

telerecording

TELERECÓRDING s.n. Aparat folosit pentru înregistrarea şi redarea imaginilor, utilizând înregistrarea pe film a imaginilor de pe ecranul unui monitor2 (2) de televizor. ♦ Peliculă pe care s-a făcut această înregistrare. – Din engl. telerecording.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TELERECÓRDING n. 1) Operaţie de înre-gistrare pe peliculă cinematografică a emisiunilor televizate prin filmarea directă a ecranului. 2) Instalaţie cu ajutorul căreia se realizează asemenea înregistrări. 3) Peliculă pe care s-a făcut o asemenea înregistrare. /<engl. telerecording
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TELERECÓRDING s.n. Înregistrare pe peliculă cinematografică a emisiunilor de televiziune prin filmarea directă a ecranului cu ajutorul unui aparat special sau prin realizarea baleiajului electronic direct pe suprafaţa unei pelicule sensibile la radiaţii. ♦ Aparat folosit în acest scop. ♦ Peliculă pe care s-a făcut o asemenea înregistrare. [< engl. telerecording].
(Dicţionar de neologisme)

TELERECÓRDING s. n. înregistrare pe peliculă cinematografică a emisiunilor de televiziune prin filmarea directă a ecranului cu ajutorul unui aparat special sau prin realizarea baleiajului electronic direct pe suprafaţa unei pelicule sensibile la radiaţii; aparatul folosit. (< engl. telerecording)
(Marele dicţionar de neologisme)

telerecórding s. n.
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: te tel tele teler telere

Cuvinte se termină cu literele: ng ing ding rding ording