televiziune dex - definiţie, sinonime, conjugare

televiziune

[Sinonime]
TELEVIZIÚNE s.f. 1. Tehnică a transmiterii la distanţă a imaginilor unor obiecte (în mişcare) pe calea undelor vizuale. 2. Instituţie care asigură elaborarea şi difuzarea emisiunilor prin televiziune (1). [Pr.: -zi-u-] – Din fr. télévision.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TELEVIZIÚNE f. 1) Tehnică de transmitere la distanţă şi de recepţionare de la distanţă, pe un ecran, a imaginilor obiectelor în mişcare, cu ajutorul undelor electromagnetice. 2) Instituţie în care se elaborează şi se difuzează emisiunile televizate. [G.-D. televiziunii; Sil. -zi-u-] /<fr. télévision
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TELEVIZIÚNE s.f. 1. Tehnică a transmiterii la distanţă a unor imagini în mişcare, cu ajutorul undelor electromagnetice radiofonice. 2. Instituţie care asigură elaborarea şi difuzarea emisiunilor prin televiziune (1). [Pron. -zi-u-. / < fr. télévision, cf. gr. tele – departe, lat. visio – vedere].
(Dicţionar de neologisme)

TELEVIZIÚNE s. f. 1. tehnică a transmiterii la distanţă cu ajutorul mijloacelor de telecomunicaţie a unor imagini în mişcare. 2. instituţie care asigură elaborarea şi difuzarea emisiunilor prin televiziune (1). (< fr. télévision)
(Marele dicţionar de neologisme)

televiziúne s. f. (sil. -zi-u-), g.-d. art. televiziúnii; abr. TV
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
TELEVIZIÚNE s. 1. teve. 2. v. televizor.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: te tel tele telev televi

Cuvinte se termină cu literele: ne une iune ziune iziune