tenis dex - definiţie, sinonime, conjugare

tenis

[Sinonime]
TÉNIS (1) s.n., (2) tenişi, s.m. 1. S.n. (Şi în sintagma tenis de câmp) Joc sportiv care se practică cu mingi mici, lovite cu rachete de către doi sportivi sau două perechi, pe un teren special amenajat, despărţit în două printr-o plasă joasă; sportul alb. ♢ Tenis de masă = joc sportiv practicat cu mingi mici de celuloid şi cu palete, pe o masă specială de formă dreptunghiulară, despărţită în două părţi egale de un fileu, care se desfăşoară între doi jucători sau între două perechi; ping-pong. 2. S.m. (Mai ales la pl.) încălţăminte pentru tenis. Pereche de tenişi. – Din engl., fr. tennis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TÉNIŞI m. pl. Încălţăminte pentru tenis. /Din tenis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TÉNIS n. Joc sportiv între doi jucători sau între două perechi de jucători pe un teren special amenajat, constând în aruncarea mingii peste o plasă, lovind-o cu racheta. ♢ ~ de masă tenis jucat cu mingi mici de celuloid pe o masă specială, despărţită în două jumătăţi printr-un fileu; ping-pong. /<fr. tennis, engl. tennis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TÉNIS s.n. Joc sportiv care se practică cu mingi mici, lovite cu racheta, de către un număr par de jucători, pe un teren despărţit în două printr-o plasă. ♦ Tenis de masă = joc asemănător tenisului, care se joacă pe o masă mare, cu mingi mai mici; ping-pong. [< engl., fr. tennis].
(Dicţionar de neologisme)

TÉNIŞI s.m.pl. Pantofi de tenis. [< engl. tennis shoes].
(Dicţionar de neologisme)

TÉNIS I. s. n. joc sportiv ce se dispută între doi sau patru jucători, care îşi trimit mingea peste fileu cu ajutorul rachetelor. ♢ ~ de masă = joc asemănător tenisului, care se joacă pe o masă împărţită printr-un fileu, cu mingi lovite cu paletele; ping-pong. II. s. m. pl. încălţăminte de sport, din pânză, cu tălpi de cauciuc. (< fr., engl. tennis)
(Marele dicţionar de neologisme)

ténişi (încălţăminte) s. m. pl.
(Dicţionar ortografic al limbii române)

ténis (joc) s. n.
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
TÉNIS s. (SPORT) 1. sportul alb. 2. tenis de masă = ping-pong.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: te ten teni

Cuvinte se termină cu literele: is nis enis