termificare dex - definiţie, sinonime, conjugare
TERMIFICÁ, termífic, vb. I. Tranz. A alimenta o clădire sau o localitate cu căldură produsă într-o instalaţie specială şi distribuită printr-o reţea de conducte. [Var.: termoficá vb. I] – Din term(o)- (după modelul unor cuvinte ca electrifica, radiofica).
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TERMIFICÁRE, termificări, s.f. Sistem de alimentare centralizată cu căldură a unor clădiri, întreprinderi industriale sau a unui oraş printr-o reţea de distribuţie specială de la un centru în care se produc concomitent energia electrică şi cea termică. [Var.: termoficáre s.f.] – V. termifica.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A TERMIFICÁ termífic tranz. (edificii, localităţi) A alimenta cu căldură în mod centralizat (de la o termocentrală). [Var. a termofica] /<fr. thermifier
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TERMIFICÁ vb. I. tr. A alimenta o clădire, o localitate sau un proces tehnologic cu căldură produsă într-o instalaţie specială şi distribuită printr-o reţea de conducte. [P.i. termífic, var. termofica vb. I. / < fr. thermifier].
(Dicţionar de neologisme)

TERMIFICÁRE s.f. Acţiunea de a termifica şi rezultatul ei. [Var. termoficare s.f. / < termifica].
(Dicţionar de neologisme)

TERMIFICÁ/TERMOFICÁ vb. tr. a alimenta o clădire, o localitate, un proces tehnologic cu căldură produsă într-o instalaţie specială şi distribuită printr-o reţea de conducte. (< fr. thermifier, după rus. termofikaţiia)
(Marele dicţionar de neologisme)

termificá/termoficá vb. 1 sg. termífic/termófic, 3 sg. şi pl. termífică/termófică; conj. prez. 3 sg. şi pl. termífice/termófice
(Dicţionar ortografic al limbii române)

termificáre/termoficáre s. f., g.-d. art. termificării/termoficării; pl. termificări/termoficări
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: te ter term termi termif

Cuvinte se termină cu literele: re are care icare ficare