tester dex - definiţie, sinonime, conjugare

tester

TESTÉR, testere, s.n. 1. Aparat care, introdus în gaura de sondă cu ajutorul garniturii de prăjini de foraj, permite recoltarea unor probe de fluid din straturi posibil saturate cu hidrocarburi, în vederea unor analize. 2. (P. gener.) Orice aparat, dispozitiv care serveşte testărilor. – Din fr., engl. tester.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TÉSTER ~e n. 1) Aparat pentru teste; probator. 2) Aparat pentru extragerea din sonde a unor probe de fluid în vederea estimării producţiei petroliere; probator de strate. /<fr., engl. tester
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TÉSTER s.n. Aparat, dispozitiv de încercare, de probă. ♦ Aparat care, introdus în gaura de sondă, permite recoltarea din strate a unor probe de fluid pentru analize; probator de strate. [< engl., fr. tester].
(Dicţionar de neologisme)

TÉSTER I. s. n. 1. aparat, dispozitiv pentru testări. 2. aparat care, introdus în gaura de sondă, permite recoltarea din straturi a unor probe de fluid sau populaţie servind la încrucişări cu diferite alte genotipuri, în scopul determinării capacităţii de combinare a acestora. (< engl., fr. tester)
(Marele dicţionar de neologisme)

téster s. n., pl. téstere
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: te tes test teste

Cuvinte se termină cu literele: er ter ster ester