teu dex - definiţie, sinonime, conjugare

teu

TEU, teuri, s.n. 1. Riglă de desen prevăzută la un capăt cu o riglă mai mică, perpendiculară pe prima. 2. Dispozitiv indicator în formă de T, folosit pe un aeroport pentru a arăta direcţia şi sensul vântului. 3. Nume dat unor obiecte care au forma literei T. – Din fr. té.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TEU ~ri n. 1) Instrument de desen constând dintr-o riglă mare şi una mică dispuse în formă de „T”. 2) av. Indicator în formă de „T” aşezat pe aerodrom pentru a indica direcţia de aterizare. 3) Obiect în formă de „T”. [Monosi-labic] /<fr.
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

téu (-uri), s.n. – Echer în formă de T. De la t, pronunţat te, cf. fr. té.
(Dicţionarul etimologic român)

TEU s.n. 1. Obiect care are forma literei T; riglă de desen în formă de T. ♦ Fiting sau piesă fasonată în formă de T, folosite pentru racordarea ţevilor, pentru canalizări etc. 2. (Av.) Panou aşezat în formă de T pe un aerodrom pentru a indica direcţia de aterizare. [< fr. ].
(Dicţionar de neologisme)

TEU1 s. n. instrument, obiect în forma literei T: a) riglă de desen în formă de T; b) fiting, piesă fasonată în formă de T, pentru racordarea ţevilor, la canalizări; c) panou în formă de T, pe un aeroport, pentru a indica direcţia de aterizare; d) dispozitiv de fier pentru fixarea cuţitelor la strung. (< fr. )
(Marele dicţionar de neologisme)

-TEU2 elem. t e o-.
(Marele dicţionar de neologisme)

teu s. n., art. téul; pl. téuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: te

Cuvinte se termină cu literele: eu