timol dex - definiţie, sinonime, conjugare

timol

timol timol
TIMÓL, (2) timoluri, s.n. 1. Compus organic din clasa fenolilor, care se găseşte în unele uleiuri eterice sau se prepară pe cale sintetică, fiind folosit în special ca medicament. 2. (Med.) Probă de laborator pentru verificarea funcţiilor ficatului. – Din fr. thymol.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TIMÓL ~i m. 1) Compus organic sub formă de cristale incolore, extras din unele uleiuri eterice sau obţinut pe cale sintetică, folosit în medicină ca antihelmintic şi antiseptic. 2) med. Analiză prin care se verifică funcţiile ficatului. /<fr. thymol
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TIMÓL, timoli, s.m. Compus organic din clasa fenolilor, care se găseşte în unele uleiuri eterice sau se prepară pe cale sintetică, fiind folosit în special ca medicament. – Fr. thymol.
(Dicţionarul limbii române moderne)

TIMÓL s.m. 1. Compus organic cu miros aromatic şi gust pişcător, care se găseşte în esenţa de cimbrişor. 2. (Med.) Probă de laborator pentru verificarea funcţiilor ficatului. [< fr. thymol].
(Dicţionar de neologisme)

TIMÓL s. n. 1. compus organic cu miros aromatic şi gust pişcător, în unele uleiuri eterice, antiseptic. 2. probă de laborator pentru verificarea funcţiilor ficatului. (< fr. thymol)
(Marele dicţionar de neologisme)

timól s. n., (probe de laborator) pl. timóluri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ti tim timo

Cuvinte se termină cu literele: ol mol imol