tobogan dex - definiţie, sinonime, conjugare

tobogan

TOBOGÁN, tobogane, s.n. 1. Construcţie în formă de plan înclinat, cu marginile ridicate, pe care se poate aluneca uşor şi care serveşte ca mijloc de distracţie (sportivă). 2. Jgheab înclinat folosit drept mijloc de transport prin alunecare al unor materiale, piese etc. – Din fr. toboggan.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TOBOGÁN ~e n. 1) Instalaţie constând dintr-o pistă înclinată, cu margini ridicate, pe care se alunecă uşor, servind ca distracţie pentru copii. 2) Jgheab înclinat folosit ca mijloc de transport de la un nivel la altul a unor materiale. /<fr. toboggan
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TOBOGÁN s.n. 1. Instalaţie (de sport şi pentru amuzament) constând dintr-un plan înclinat cu un jgheab pe care se alunecă uşor. 2. Jgheab înclinat folosit drept mijloc de transport, cu viteză mică, a unor materiale, piese etc. [Pl. -ne, -nuri. / < fr., engl. toboggan < cuv. indian din Canada].
(Dicţionar de neologisme)

TOBOGÁN s. n. 1. instalaţie (pentru sport şi amuzament) constând dintr-un plan înclinat ca un jgheab pe care se alunecă uşor. 2. jgheab înclinat drept mijloc de transport, cu viteză mică, a unor materiale, piese etc. (< fr. toboggan)
(Marele dicţionar de neologisme)

tobogán s. n., pl. tobogáne
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: to tob tobo tobog toboga

Cuvinte se termină cu literele: an gan ogan bogan obogan