tonaj dex - definiţie, sinonime, conjugare

tonaj

[Sinonime]
TONÁJ, tonaje, s.n. Masă sau greutate a unui corp exprimată în tone. ♦ Spec. Capacitate a unei nave exprimată în tone-registru. ♦ Spec. Greutate a unui tren sau a unui autocamion exprimată în tone. ♦ Spec. Greutate maximă de încărcătură pe care o poate suporta un vagon sau un autocamion. – Din fr. tonnage.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TONÁJ ~e n. 1) Greutate a unui corp, exprimată în tone. 2) Capacitate de transport a unei nave, exprimată în tone-registru. 3) Capacitate volumetrică a unei nave, exprimată în tone de apă dezlocuită. 4) Greutate maximă pe care o poate transporta un vehicul. /<fr. tonage
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TONÁJ s.n. Masă, greutate a unui corp exprimată în tone. ♦ Capacitatea unei nave, exprimată în tone-registru. ♦ Greutatea maximă a încărcăturii pe care o poate transporta un vehicul (vagon, autocamion). [< fr. tonnage].
(Dicţionar de neologisme)

TONÁJ s. n. 1. masă, greutate a unui corp exprimată în tone. 2. capacitatea totală de încărcare a unei nave, exprimată în tone- registru. ♢ greutatea maximă a încărcăturii pe care o poate suporta un vagon, un autocamion. (< fr. tonnage)
(Marele dicţionar de neologisme)

tonáj s. n., pl. tonáje
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
TONÁJ s. încărcătură. (Ce ~ are acest autocamion?)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: to ton tona

Cuvinte se termină cu literele: aj naj onaj