tractor dex - definiţie, sinonime, conjugare

tractor

TRACTÓR, tractoare, s.n. Autovehicul cu mare putere de tracţiune folosit, în agricultură şi în industrie, pentru a remorca diverse unelte, maşini sau vehicule; p. ext. autovehiculul definit mai sus, împreună cu unealta pe care o remorchează. – Din fr. tracteur.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TRACT//ÓR ~oáre n. 1) Autovehicul cu mare putere de tracţiune, folosit pentru remorcarea altor vehicule sau unelte. ~ cu roţi. ~ universal. ~ rutier. 2) Vehicul de acest fel împreună cu unealta remorcată. ~ prăşitor. ~ horticol. /<engl. tractor
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TRACTÓR s.n. 1. Vehicul automotor cu mare putere de tracţiune, folosit în agricultură şi în industrie pentru a remorca sau a pune în acţiune diverse unelte, maşini sau vehicule. 2. Tractor de sudare = instalaţie formată dintr-un cărucior autopropulsat, care se foloseşte la sudura automată pe lungimi mari. [< fr. tracteur].
(Dicţionar de neologisme)

TRACTÓR s. n. 1. vehicul automotor cu mare putere de tracţiune, folosit pentru a remorca sau a pune în acţiune diverse unelte, maşini sau vehicule. 2. ~ de sudare = cărucior autopropulsat la sudarea automată pe lungimi mari. (< fr. tracteur)
(Marele dicţionar de neologisme)

tractór s. n., pl. tractoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: tr tra trac tract tracto

Cuvinte se termină cu literele: or tor ctor actor ractor