traductor dex - definiţie, sinonime, conjugare

traductor

TRADUCTÓR, traductoare, s.n. Dispozitiv, sistem tehnic care stabileşte o corespondenţă între valorile unei mărimi specifice acestui sistem şi valorile unei mărimi de altă natură, specifice altui sistem, utilizat în tehnică, electricitate şi telecomunicaţii; spec. aparat folosit în telegrafie pentru a traduce combinaţiile de semnale electrice primite în caracterele tipografice corespunzătoare. – Din fr. traducteur.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TRADUCTÓR s.n. 1. Element al unui sistem cu reglare automată care transformă în semnal unificat o mărime pe care este construit să o măsoare. 2. Aparat folosit în telegrafie pentru a traduce combinaţiile de semnale electrice elementare primite în caracterele tipografice corespunzătoare. [Cf. fr. traducteur].
(Dicţionar de neologisme)

TRADUCTÓR s. n. 1. dispozitiv al unui sistem cu reglare automată care transformă în semnal unificat o mărime pentru a putea fi măsurată cu o altă mărime. 2. organ al unui aparat telegrafic sau al unui receptor Morse care traduce impulsurile electrice primite în semnale sonore sau vizuale. 3. (cib.) dispozitiv la care alfabetul de ieşire e diferit de cel de intrare. (< fr. traducteur)
(Marele dicţionar de neologisme)

traductór s. n., pl. traductoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: tr tra trad tradu traduc

Cuvinte se termină cu literele: or tor ctor uctor ductor