transbordor dex - definiţie, sinonime, conjugare

transbordor

TRANSBORDÓR, transbordoare, s.n. 1. Platformă mobilă la nivelul unei căi ferate, cu ajutorul căreia se pot trece vagoanele sau locomotivele de pe o linie pe alta (când cele două linii nu au legătură directă). 2. Navă care serveşte la transbordarea călătorilor sau a mărfurilor. – Din fr. transbordeur.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TRANSBORD//ÓR ~oáre n. 1) Navă folosită la transbordarea mărfurilor sau a călătorilor. 2) Platformă mobilă servind la mutarea vagoanelor sau a locomotivelor de pe o linie pe alta. /<fr. transbordeur
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TRANSBORDÓR s.n. 1. Platformă deplasabilă pe şine, care serveşte la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. Navă care serveşte la transbordare. // adj. Nod transbordor = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. [Cf. fr. transbordeur].
(Dicţionar de neologisme)

TRANSBORDÓR I. s. n. 1. platformă deplasabilă pe şine care serveşte la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. navă pentru transbordări. II. adj. pod ~ = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. (< fr. transbordeur)
(Marele dicţionar de neologisme)

transbordór s. n. (sil. mf. trans-), pl. transbordoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: tr tra tran trans transb

Cuvinte se termină cu literele: or dor rdor ordor bordor