transfera dex - definiţie, sinonime, conjugare
TRANSFERÁ, transfér, vb. I. 1. Tranz. şi refl. A (se) muta (cu serviciul) de la o instituţie la alta, fără desfacerea contractului de muncă (cu consimţământul sau la cererea salariatului). ♦ A (se) muta la alt club sportiv, la altă echipă. ♦ Tranz. A transmite (un act, un drept etc.) de la cineva la altcineva. 2. Tranz. A face un schimb, o trecere de energie, de căldură etc. de la un sistem la altul. – Din fr. transférer.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A TRANSFERÁ transfér tranz. 1) A face să se transfere. 2) (sume de bani, drepturi) A face să treacă de la o persoană sau de la o instituţie la alta. 3) (energii) A face să treacă de la un generator la un receptor. [Sil. trans-fe-] /<fr. transférer
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

A SE TRANSFERÁ mă transfér intranz. A trece de la un loc de lucru la altul; a se muta. /<fr. transférer
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TRANSFERÁ vb. I. tr., refl. A (se) muta dintr-o localitate în alta sau de la o instituţie la alta, fără desfacerea contractului de muncă. ♦ tr. A transmite, a trece dintr-o stare sau dintr-o parte în alta (un lucru, un drept etc.). [P.i. transfér, 3,6 -ră, conj. -re. / < fr. transférer, cf. lat. transferre].
(Dicţionar de neologisme)

TRANSFERÁ vb. I. tr., refl. a (se) muta (cu serviciul) de la o instituţie la alta, fără desfacerea contractului de muncă. II. tr. a transmite, a trece dintr-o stare sau dintr-o parte în alta (un lucru, un drept etc.). ♢ (cont.) a face să treacă o sumă dintr-un cont în altul, prin virament. (< fr. transférer)
(Marele dicţionar de neologisme)

transferá vb. (sil. mf. trans-), ind. prez. 1 sg. transfér, 3 sg. şi pl. transféră
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
TRANSFERÁ vb. 1. v. muta. 2. v. transmite.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: tr tra tran trans transf

Cuvinte se termină cu literele: ra era fera sfera nsfera