tricoptere dex - definiţie, sinonime, conjugare
TRICOPTÉR, tricoptere, s.n. (La pl.) Ordin de insecte caracterizate prin aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzişori, ale căror larve trăiesc în apă şi îşi construiesc un fel de căsuţe, cilindrice sau conice, din resturi vegetale, nisip şi pietricele; (şi la sg.) insectă care face parte din acest ordin. – Din fr. tricoptères.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TRICOPTÉR ~e n. 1) la pl. Ordin de insecte cu aripile mari, membranoase şi acoperite cu peri mici. 2) Insectă din acest ordin. [Sil. -co-pter] /<fr. trichoptere
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

tricoptéră s.f. (pl. tricoptere)
(Dictionnaire morphologique de la langue roumaine)

TRICOPTÉRE s.n.pl. Ordin de insecte având aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzişori, ale căror larve duc viaţă acvatică, construindu-şi un fel de căsuţe cilindrice sau conice din resturi vegetale, nisip şi pietricele; (la sg.) insectă din acest ordin. [Sg. tricopter. / < fr. trichoptères].
(Dicţionar de neologisme)

TRICOPTÉRE s. n. pl. ordin de insecte având aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzişori, ale căror larve acvatice îşi construiesc un fel de căsuţe tubulare din nisip, resturi vegetale etc. (< fr. trichoptères)
(Marele dicţionar de neologisme)

tricoptér s. n., pl. (sil. mf. -pte-) tricoptére
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: tr tri tric trico tricop

Cuvinte se termină cu literele: re ere tere ptere optere