trienal dex - definiţie, sinonime, conjugare

trienal

TRIENÁL, -Ă, trienali, -e, adj. Care durează trei ani; care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se termina sau a se dezvolta complet. [Pr.: tri-e-] – Din fr. triennal.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TRIENÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care durează trei ani; cu o durată de trei ani. Funcţie ~ă. 2) şi adverbial Care are loc o dată în trei ani; din trei în trei ani. Expoziţie ~ă. 3) Care se dezvoltă complet în trei ani; cu o durată de dezvoltare de trei ani. [Sil. tri-e-] /<fr. triennal
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TRIENÁL, -Ă adj. Care durează trei ani; care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se dezvolta complet. // s.f. Festival, expoziţie care se organizează din trei în trei ani. [Pron. tri-e-. / < fr. triennal, cf. lat. triennalis].
(Dicţionar de neologisme)

TRIENÁL, -Ă I. adj. care durează trei ani. ♢ care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se dezvolta complet. II. s. f. 1. festival, expoziţie care se organizează o dată la trei ani. 2. convenţie semnată de trei state; trilaterală. (< fr. triennal/e/)
(Marele dicţionar de neologisme)

trienál adj. n. (sil. tri-e-), pl. trienáli; f. sg. trienálă, pl. trienále
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: tr tri trie trien triena

Cuvinte se termină cu literele: al nal enal ienal rienal