trusă dex - definiţie, sinonime, conjugare

trusă

TRÚSĂ, truse, s.f. Geantă sau cutie specială în care se ţin instrumente sau obiecte de primă necesitate, folosite în exercitarea unei profesiuni sau pentru toaletă; totalitatea instrumentelor sau obiectelor din această geantă sau cutie. – Din fr. trousse.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TRÚS//Ă ~e f. 1) Cutie sau geantă în care se ţin diferite obiecte pentru executarea anumitelor operaţii. ~ de manichiură. 2) Ansamblu de obiecte dintr-o astfel de cutie sau geantă. /<fr. trousse
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

trúsă (-se), s.f. – Geantă, cutie specială în care se ţin instrumente, obiecte de toaletă etc. etc.; instrumentar, scule. Fr. trousse. – Der. trusou, s.n., din fr. trousseau.
(Dicţionarul etimologic român)

TRÚSĂ s.f. Geantă, cutie în care se ţin instrumente sau obiecte de strictă necesitate (folosite în exercitarea unei profesiuni, pentru toaletă etc.); (p. ext.) totalitatea unor asemenea ustensile. [< fr. trousse].
(Dicţionar de neologisme)

TRÚSĂ s. f. geantă, cutie în care se ţin instrumentele sau obiectele de strictă necesitate (în exercitatea unei profesiuni, pentru toaletă etc.); totalitatea acestor ustensile. (< fr. trousse)
(Marele dicţionar de neologisme)

trúsă s. f., g.-d. art. trúsei; pl. trúse
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: tr tru trus

Cuvinte se termină cu literele: sa usa rusa