turism dex - definiţie, sinonime, conjugare

turism

[Sinonime]
TURÍSM, (2) turisme, s.n. 1. Activitatea cu caracter recreativ sau sportiv, constând din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unei regiuni pitoreşti sau interesante dintr-un anumit punct de vedere. 2. Autoturism. – Din fr. tourisme, it. turismo.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TURÍSM ~e n. 1) Gen de sport, constând în parcurgerea pe jos a unor trasee greu de străbătut, în scop recreativ. 2) Călătorie efectuată pe jos sau cu un vehicul, în scopuri recreative sau cognitive. /<fr. tourisme
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TURÍSM s.n. 1. Sport constând din parcurgerea pe jos sau cu un vehicul a unor regiuni pitoreşti sau interesante din punct de vedere istoric, geografic etc.; drumeţie. ♦ Activitate prestatoare de servicii care se ocupă cu organizarea şi desfăşurarea unor călătorii de agrement şi de recreare sau în alte scopuri. 2. Autoturism. [< fr. tourisme, it. turismo].
(Dicţionar de neologisme)

TURÍSM s. n. 1. sport din parcurgerea pe jos ori cu un vehicul a unor regiuni pitoreşti sau interesante din punct de vedere istoric, geografic etc.; drumeţie ♢ activitate prestatoare de servicii privind organizarea şi desfăşurarea unor călătorii de agrement şi de recreare sau în alte scopuri. 2. autoturism. (< fr. tourisme, it. turismo)
(Marele dicţionar de neologisme)

turísm s. n., (automobile) pl. turísme
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
TURÍSM s. 1. drumeţie. (Practică ~ul.) 2. v. au-toturism. (~ul are caroseria închisă.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: tu tur turi turis

Cuvinte se termină cu literele: sm ism rism urism