turneu dex - definiţie, sinonime, conjugare

turneu

TURNÉU, turnee, s.n. Deplasare pe care o face un artist sau un ansamblu artistic în mai multe localităţi (sau ţări), spre a da o serie de reprezentanţii; deplasare pe care o face un sportiv sau o echipă sportivă în diverse localităţi (sau ţări), pentru a susţine o serie de meciuri, de întâlniri. ♦ Călătorie oficială pe care o face o personalitate (politică) în diverse localităţi (sau ţări), după un program dinainte stabilit. – Din fr. tournée.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

TURNÉ//U ~e n. 1) Deplasare a unor artişti pentru reprezentaţii în altă localitate. 2) Deplasare a sportivilor pentru a participa la diferite competiţii. 3) Călătorie oficială a unei persoane cu itinerar prestabilit. ~ de inspecţie. /<fr. tournée
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

TURNÉU s.n. 1. Deplasare a unui artist, a unei trupe teatrale, muzicale sau a unei echipe sportive, în diferite localităţi, în vederea reprezentării de spectacole sau a unor întâlniri sportive. 2. (Uneori ironic) Călătorie pe care o face o personalitate (politică) în diferite localităţi, după un program dinainte stabilit. [Pl. -ee, -euri. / < fr. tournée].
(Dicţionar de neologisme)

TURNÉU s. n. 1. deplasare pe un itinerar determinat a unui artist sau a unei trupe de teatru, a unui sportiv ori a unei echipe sportive, în vederea reprezentării de spectacole sau a unor competiţii. 2. călătorie pe care o face o personalitate (politică) în diferite localităţi sau ţări, după un program dinainte stabilit. (< fr. tournée)
(Marele dicţionar de neologisme)

turnéu s. n., art. turnéul; pl. turnée
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: tu tur turn turne

Cuvinte se termină cu literele: eu neu rneu urneu