umiditate dex - definiţie, sinonime, conjugare

umiditate

[Sinonime]
UMIDITÁTE s.f. Proprietate a unui corp sau a unui mediu ambiant de a absorbi şi de a reţine o anumită cantitate de apă sau vapori de apă; însuşirea, starea a ceea ce e umed; umezeală (1). ♦ Cantitatea de apă pe care o conţine un material sau un mediu; spec. conţinutul în vapori (sau în picături) de apă ori în cristale de gheaţă al atmosferei. – Din fr. humidité, lat. humiditas, -atis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

UMIDITÁT//E f. 1) Grad de saturaţie cu umezeală. ~ea aerului. 2) Lichid reţinut de un corp solid sau de un mediu. ~ea solului. /<fr. humidité, lat. humiditas, ~atis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

UMIDITÁTE s.f. Proprietate a corpurilor sau a unui mediu de a absorbi şi de a reţine o anumită cantitate de apă sau de vapori de apă; umezeală. ♦ Cantitatea de apă pe care o conţine un material sau un mediu. ♦ Umiditatea atmosferei = conţinutul în vapori de apă şi în cristale de gheaţă al atmosferei. [Cf. fr. humidité, lat. humiditas].
(Dicţionar de neologisme)

UMIDITÁTE s. f. proprietate a unui corp, a unui mediu de a absorbi şi a reţine o anumită cantitate de (vapori de) apă; stare a ceea ce este umed; umezeală. ♢ cantitate de lichid pe care o conţine un material sau un mediu. o ă atmosferei = conţinutul în vapori de apă şi în cristale de gheaţă al atmosferei. (< fr. humudité, lat. humiditas)
(Marele dicţionar de neologisme)

umiditáte s. f., g.-d. art. umidităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
UMIDITÁTE s. 1. v. umezeală. 2. v. jilăveală.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Umiditateuscăciune
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: um umi umid umidi umidit

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate ditate